»V Mirni peči je bil dan štrukljev – štruklji nekoč in danes, v Šentrupertu festival marmelade, v Škocjanu dan dolenjskih štrukljev in na Otočcu golf gourmet turnir.«
»Naše poglavitno merilo je, da mora imeti izdelek, če gre npr. za kulinarični pridelek, vsaj 70% lokalnih surovin in seveda proizvajalec mora prihajati iz območja Dolenjske.«
»Zavod Dobrote Dolenjske je v sodelovanju z etnologom doktorjem Janezom Bogatajem, izdelal tudi prvi regionalni kulinarični zemljevid v Sloveniji – Okusi Dolenjske.«
»Dobrota je najboljše zdravilo za vse svetovne bolezni. Človeštvo potrebuje rezerve dobrote v človeških srcih za soočenje s številnimi izzivi človeštva.«
»Merljiva je v sledeh dobrote, ki jih pušča v družbi.«
»Zadnji petek v avgustu pa v Gornji Radgoni pripravljajo še pokušino penin in grajsko kulinarično popotovanje.«
»Diplomatski zbor je dojel, da je dobrota v DNK-ju vaše države.«
»Ne želim biti del sveta, v katerem se dobrota razume kot šibkost.«
»Izvrstne koncerte, predstave, športne in kulinarične dogodke smo pripravili, da bo avgust minil v znamenju dobrega festivalskega vzdušja.«
»Najpomembneje je, da ima izdelek vsaj 70% lokalnih surovin in proizvajalec mora biti iz območja Dolenjske, torej lokalni.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju